Facebook İşletme Doğrulaması Nasıl Yapılır?
Dijitalleşen dünyada çağın gerisinde kalmamalıyız. Bu noktada işletmelerin çoğu işlerini sosyal medyaya taşıyor. Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformu olan facebook da işletmeler için yeni bir pazar ortamı sunuyor. Bu platformda yerini alan işletmelerin en merak ettiği sorulardan biri ise; Facebook işletme doğrulaması nasıl yapılır? Facebook işletme doğrulaması hakkında bütün sorularınıza, bu yazımızda cevap bulabilirsiniz.
İçindekiler
Facebook İşletme Doğrulaması Nedir?
Resmi bir işletme olduğunuza yönelik belgelerinizin Facebook tarafından onaylanması işlemine Facebook işletme doğrulaması adı verilir.
Milyonlarca işletmenin yer aldığı platformda, bu işlem sayesinde Facebook gerçek işletmeleri ayırt edebilmekte ve işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda uygulama içerisinde kolaylıklar ve özellikler sunmaktadır. Ayrıca işletme doğrulaması, sizi ve kuruluşunuzu bilginiz dışında gerçekleşen ödeme hareketlerine karşı da koruyacaktır.
İşletme doğrulaması aşağıdaki bilgileri doğrulamaktadır:
- İşletmenizin resmi kurumlar tarafından, yasal olarak kayıtlı olduğunu doğrular.
- İşletmenizin adres ve telefon numarasını doğrular.
- Sizin, işletmenin resmi temsilcisi olduğunuzu doğrular.
Not: İşletme doğrulaması, sizi değil şirketinizi doğrular. Bu sebeple mavi tik rozeti verilmez. İşletme doğrulaması tamamlandıktan sonra, işletmenizin resmi adını, adresini, telefon numarasını, internet sitesini veya vergi numarasını değiştiremezsiniz.
Facebook İşletme Doğrulaması İçin Ne Gereklidir?
İşletme doğrulaması için ilk olarak kişisel bir Facebook hesabınız olmalıdır. Bu hesap üzerinden işletmenize ait bir sayfa oluşturmalısınız. Aynı şekilde Instagram üzerinden işletme hesabı açmalı ve bu iki sayfayı birbirine entegre etmelisiniz. Son olarak Business Facebook’ta işletmenize ait bir Business Manager hesabınızın oluşturulması gerekmektedir.
Bu hesaplar açıldıktan sonra işletme doğrulaması için Facebook’un sizden istediği gerekli belgeler vardır. Bu belgeler:
Bir devlet kurumu tarafından alınmış tescil belgesi
Kabul edilen belge örnekleri: Yerel veya ulusal kamu kuruluşlarından alınmış işletme ruhsatı veya izni, şirket kuruluş belgesi, işletme vergi kayıt belgesi, işletmeye ait banka hesap özetleri gibi belgeler kabul edilir.
Kabul edilmeyen belge örnekleri: Sizin tarafınızdan doldurulmuş herhangi bir belge, faturalar, internet sitesi çıktıları, kişisel banka hesap özeti, şirket broşürleri gibi belgeler kabul edilmez.
İşletmenin vergi beyannamesi belgesi
Eğer tescilli bir işletme veya tek mal sahibi değilseniz kimlik (nüfus cüzdanı, pasaport) ve adres bilgilerinize yönelik belge yüklemelisiniz.
Kabul edilen belge örnekleri: Banka hesap özeti, elektrik, su, doğal gaz ve telefon faturaları, kredi kartı ekstresi gibi belgeler kabul edilir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta bu belgelerin 6 aydan öncesine ait olmaması gerekir.
Kabul edilmeyen belge örnekleri: Satın alma emirleri, sizin doldurduğunuz belgeler, işletmeye ait broşürler, internet sitesi çıktıları gibi belgeler kabul edilmez.
Not: Gönderilecek bu belgelerin net ve renkli olması, üzerinde hiçbir şekilde oynama yapılmamış olması gerekmektedir. Öte yandan, bu belgeleri yüklemek gerekmeden işletme doğrulaması onaylanabilir.
Facebook işletme doğrulaması nasıl yapılır?
- facebook.com sitesine gidin ve Business Manager hesabınıza giriş yapın.
- İşletme ayarlarına gidin.
- Sol tarafta açılan bölmeden “Güvenlik Merkezi” kısmına tıklayın.
- Açılan sayfada “İşletme Doğrulaması” görülecektir; alt kısmında “Doğrulamayı Başlat” butonuna tıklayın. Eğer işletmenizin Facebook tarafından sağlanan özelliklere erişmesi gerekmiyorsa o buton soluk renkte, üzerine tıklanamaz şekilde görülecektir.
- “Doğrulamayı Başlat” butonuna tıklayabildiyseniz, gelen sayfada işletme bilgilerinizi girin ve “İleri” butonuna tıklayın.
- Size önerilen işletmeler olacaktır. Eğer işletmeniz önerilenler arasında yoksa, “Bunlardan hiçbiri eşleşmiyor” opsiyonunu seçin.
- Ekrandaki talimatları izleyerek işletme bilgilerinizi onaylayabilirsiniz. Eğer size önerilen şirketler arasında değilseniz, yukarıda anlattığımız; işletmenizin resmi adını, adres ve telefonunu içeren gerekli belgeleri yüklemeniz istenecektir. Bu belgeleri yükledikten sonra “İleri” butonuna tıklayın.
- Doğrulama kodunu gönder seçeneğini seçtikten sonra, size gelen doğrulama kodunuzu girin.
- Facebook işletme doğrulaması için gerekli işlemleri tamamladınız. Onay durumunuzu “Güvenlik Merkezi” kısmından takip edebilirsiniz.
Genellikle beş gün veya daha kısa süre içerisinde isteğiniz yanıtlanmaktadır. Bununla birlikte her “işletme doğrulaması” onay alacak diye bir koşul bulunmamaktadır. Bu noktada Facebook ekibi sizinle iletişime geçerek neden olduğunu belirtecektir. Eğer eksik veya hatalı bir belge gönderdiyseniz, doğrulama durumunu durduracak ve sizden ek belgeler isteyecektir. Bu nedenle doğru belge gönderdiğinizden emin olmalısınız.
Merhabalar, doğrulama başlat soluk renkte ve tıklanamaycak şekilde gözüküyorsa ne yapmalıyız.
developers.facebook.com sitesine girin. önce bir üyelik oluşturun, ardından app oluşturun. butın aktif olacaktır
merhaba benim doğrulama butonu silik neden acaba
merhaba instagramda alışveriş özelliğini kullanabilmek için gerekli şartlardan biri de sanırım İşletme doğrulaması yapmak. yazınız bu anlamda şu anda en açıklayıcı yazı olmuş. çok teşekkürler. benim işletme doğrulama yapamamamın sebebi butonun soluk renkte olması. Soluk renkten çıkabilmek için ne yapmalıyım? web de baska bir yerde okudugum yazıda bsiness manager da bir mobil app oluşturmak gerektiği idi. fakat verdiği tavsiyeler güncel değil. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler