Seo Uyumlu Makale Nedir, Nasıl Yazılır?
İçindekiler
SEO Uyumlu Makale Nedir?
SEO uyumlu makale, SEO kurallarına uygun bir biçimde yazılmış, özgün ve kullanıcı deneyimi üzerine kurgulanmış içeriklere denir. Arama motorları, web sitelerinde belirledikleri kurallara göre kalite puanları vermektedir. Kurallara ne kadar uyar ve arama motoru optimizasyonu aşamasındaki içerikleri örneğin Google arama motoru ile optimize ederseniz Google makalenizi o kadar çok sevecek ve sitenizi üst sıralara taşıyacaktır.
SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
SEO uyumlu makale yazarken dikkat edilmesi gereken şey anahtar kelimeleri doğru belirleyerek, bu anahtar kelimeleri makalenin içine orantılı bir şekilde dağıtılmasını sağlamaktır. Özgün ve doğru bilgiler ile giriş, gelişme ve sonuç ilişkisi kurarak yazılan makalelerde anahtar kelimeleri kullanmak SEO uyumlu makale yazmanın ilk ve en önemli şartıdır. Makaleyi yazdıktan sonra dikkat edilmesi gereken başka konular da vardır. Makaleyi yazdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenleri durumlar şöyle özetlenebilir:
- Anahtar kelimelerin ne kadar kullanıldıklarına ve yoğunluklarına dikkat etmek gerekir.
- Başlık ve alt başlıkların makale ile doğru kullanılıp kullanılmadığı kontrol etmek gerekir.
- Başlıklar okuma isteği uyandırmalı, içerik hakkında okuyucuya bilgi verici olması gerekmektedir.
- Google Keyword Planner ile anahtar kelime analizi yapmanız olumlu olacaktır. Ayrıca SEO uyumlu makalenizi mükemmelleştirmede kullanabilecek birçok ücretsiz araç da internette vardır.
- SEO uyumlu makale için rakip analizi yapmak da çok önemlidir. En başta anahtar kelime ile ilgili arama motorundaki ilk 3’teki yazılar incelenerek bu yazıların anahtar kelimeleri, alt başlıkları ve hangi konulara yer verdiklerine bakmak gerekmektedir.
- H etiketlerini kullanmak makaleniz için önemlidir. H etiketi makaleniz içerisindeki alt başlıkları işaretlediğiniz etiketlerdir. H1, H2, H3, H4, H5, H6 sırasıyla etiketleri yazının hiyerarşisini Google botlarına bildirmektedir. Örneğin; H1 ana başlıktır. H2 alt başlık, H3 alt başlığın alt başlığıdır. Kodlayacak olursak; H1’de “Bodrum’da Gezilecek Yerler” başlığı temsil edilir. H2’de “Bodrum Kalesi” alt başlığı yazılır. H3 başlığında ise “Bodrum Kalesine Nasıl Gidilir?” sorusu anlatılır.
- İçerik girişinde mutlaka anahtar kelime kullanılmalıdır. Çünkü içerik girişinin tek bir amacı vardır. O da okuyucuya makaleyi okumaya ikna etmektir.
- Okuyucunun dikkatini çekmenin en iyi yolu soru sormaktır. Soru sorarak okuyucuyu yazıyı okumaya ikna edebilirsiniz.
- Makale de ilham alıntılarına yer veriniz. Okuyucu alıntılardan hoşlanmaktadır. Özellikle blog yayını yapacaksanız. Alıntılar mutlaka olmalıdır.
- Gerçek, özgün bir makale yazmak çok önemli olduğu gibi makalede konuya ait rakamlar paylaşmak ve ilgili resimler, görseller eklemek makalenize olan ilgiyi arttır. Makaleniz arama motorlarında üstlerde yer alır. Yine video kullanımı da arama sonuçlarında en önemli tercih nedenlerindendir. Video izleme süresi kullanıcıların sitenizde çok daha fazla kalmanızı sağlayacaktır.
- İçerik uzunluğunuza dikkat edin ve iç linkleme ile kullanıcılarınızı yönlendirin. Mesela makaleniz içerisinde Bodrum’da gezilecek yerleri anlatıyorsanız yazının içerisine Bodrum’da yemek yenilecek kelimesine link çıkışı yapabilir ve ayrı bir içerikle kullanıcıyı yönlendirebilirsiniz.
SEO Uyumlu Makale Hangi Testlerden Geçirilir?
SEO uyumlu makalenizi içerik kopya testi ve anahtar kelime derinlik testi adında iki testten geçirilecektir. İçerik kopya testi ile mutlaka yazınızı test ediniz. Olası bir intihal halinde ceza alabilirsiniz. Anahtar kelimelerinizin derinliğini test etmeniz de yazının tamamlanma aşamasında çok önemli olacaktır.
İçeriklerinizin kopya oranını kontrol etmek için ;
sitelerini kullanabilirsiniz.
SEO Uyumlu Makale Satın Alınabilir Miyim?
Evet, SEO uyumlu makale ve editörlüğü hizmeti veren birçok site vardır. Başta www.icerikyazdir.com Türkiye’de yaklaşık 6 yıldır profesyonel olarak markalara hizmet sağlamaktadır.